Steaki v Gorski Reki

Pri nas v Gorski Reki ponujamo tudi vrhunske steake, iz nežnega mišičnega tkiva, prepletenega s plastmi maščobe. Meso z reber, hrbtnega dela in ledij je najprimernejše za peko na žaru.

Steak

Sočen, ravno prav pečen kos zorjene govedine z lepo rjavo skorjico. Ta zrezek je najnežnejši ker je mišično tkivo skoraj nefunkcionalno nima preveč močnega okusa, zato ga pripravljamo in serviramo tudi z kocko zeliščnega masla. Pripravimo ga do stopnje zapečenosti rare ali medium.

Rostbeef

Sočen in nežen rostbif imenovan tudi ledja oziroma nizki hrbet. Do popolnega roast beefa je le nekaj korakovm tako kot do naše restavracije Gorsk reka. Kaj bi bil sočen zrezek brez ustrezne priloge zato se vedno potrudimo, da priloge dopolnjujejo celoto.

T-Bone Steak

Podobno kot zrezek porterhouse je tudi T-bone sestavljen iz kosti in dveh vrst mesa – razlika je le v tem, da ima T-bone manjši kos filet mignona. Anglo-saksonsko poimenovanje florentinskega zrezka. Najmanj pol kg težak kos zorjenih govejih ledij.

Tomahawk Steak

Zaradi dolge kosti je podoben sekiri Tomahawk. Tomahawk steak je priljubljena izpeljanka iz bržolnega steaka (ribeye) s podaljšano rebrno kostjo. Iztegnjeno golo rebro še poveličuje mogočnost enega izmed najokusnejših govejih steakov.

Tags:
Share:
Gorska Reka